De onzin van een mondmasker voor gezonde mensen – door immunoloog Dr. Carla Peeters

Standaard

EINDTIJDKLOK

In een vierdelige serie in HP De Tijd geeft de Nederlandse immunoloog dr. Carla Peeters, en oprichter en directeur van COBALA Good Care Feels Better®,  die verschillende jaren werkzaam was op het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), alle ‘ins en outs’ over het door de overheid in bepaalde situaties verplicht gestelde mondkapje. Daarin komt wel wat anders naar voor dan wat we in de Belgische reguliere media te horen krijgen over het mondmasker dat nu verplicht is in ruimten waar mensen samenkomen, en dus in winkels, maar ook in kerken. Vooral mensen die in een winkel werkzaam zijn, dragen vaak langdurig een mondmasker. Wie in België een overtreding begaat riskeert een boete van 250 euro, en bij herhaalde overtreding zelfs een gevangenisstraf (!). Opvallend is ook: in de maanden dat het virus circuleerde was een mondmasker nooit verplicht, maar nu het virus zo goed als bijna verdwenen is…

View original post 2.582 woorden meer