5G internet door heel Nederland een geschenk of uw eigen digitale gevangenis?

Standaard

Om u te kunnen overtuigen dat het ‘internet der dingen’ en het 5G netwerk niet zo’n rooskleurige toekomst betekent als u denkt, moet ik verwijzen naar het evangelie van de ‘singulariteit’ van Google’s technisch topman, uitvinder en filosoof Ray Kurzweil. De singulariteit is het moment waarop het internet en de technologische vooruitgang volledig samengesmolten is met de biologie van de mens en de natuur (en de kosmos zo u wilt). Binnen uw leven gaat u het nog mee maken dat de capaciteit en functionaliteit van uw Apple MacBook de afmetingen van een bloedcel heeft en in uw lichaam past. Binnen enkele jaren kunnen we ons brein connecten met het internet en kennis en rekencapaciteit in ‘the cloud’ kopen. Er zal de komende decennia een samensmelting van mens en machine plaatsvinden. 

Lees HIER verder…