Waarom de wereld binnen enkele jaren in een open gevangenis is veranderd

Standaard

In meerdere artikelen heb ik gesproken over de begrippen ‘transhumanisme‘ en ‘singulariteit’. Beide zijn termen die refereren naar een tijd dat de biologie zoals we die kennen geleidelijk doch zeker zal samensmelten met kunstmatige intelligentie. Zo’n uitspraak alleen al zal menig lezer doen afhaken en bedenkelijk de wenkbrauwen doen fronsen. Dat ligt dan mogelijk aan het ontbreken van kennis op het gebied van de huidige stand van de technologie. Deze opmerking komt niet voort uit de mond van iemand die te veel sciencefiction films heeft gekeken. Nee, ze komt voort uit de mond van iemand die kennis heeft genomen van technologische ontwikkelingen van bedrijven als Google, DARPA en uitspraken van mensen als Ray Kurzweil en Elon Musk (oprichter Tesla auto’s). De technologische vooruitgang ontwikkelt zich volgens de wet van Moore. Deze wetmatigheid heeft… Lees HIER verder….