Een oorlog met Rusland zou anders zijn dan wat de VS en de NAVO ooit hebben meegemaakt

Standaard

Lees het hier helemaal: https://dissident.one/2022/02/05/27689/

In een oorlog met Rusland zullen Amerikaanse troepen in groten getale worden afgeslacht. In de jaren ’80 trainden we routinematig om verliezen van 30-40 procent te accepteren en door te vechten, omdat dat de realiteit was van een moderne strijd tegen een Sovjetdreiging. In die tijd waren we in staat om de Sovjets effectief te evenaren in termen van troepenomvang, structuur en capaciteit – kortom, we konden net zo goed, of beter, uitdelen als incasseren.

Dat zal niet het geval zijn in een Europese oorlog tegen Rusland. De VS zullen de meeste van hun strijdkrachten verliezen voordat ze in de buurt van een Russische tegenstander kunnen komen, als gevolg van diepe artilleriebeschietingen. Zelfs wanneer zij de vijand dicht naderen, behoort het voordeel dat de VS hadden tegen Iraakse en Taliban-opstandelingen en ISIS-terroristen tot het verleden. Onze tactiek is niet meer van deze tijd – als er dichtbij gevechten zijn, zullen die buitengewoon gewelddadig zijn, en de VS zullen vaker wel dan niet aan de verliezende kant staan.

Maar zelfs als de VS erin slaagt een tactisch gevecht tegen gelijkwaardige infanterie te winnen, dan nog hebben ze geen tegenwicht tegen het overweldigende aantal tanks en pantservoertuigen dat Rusland zal inzetten. Zelfs als de anti-tank wapens in het bezit van de Amerikaanse grondtroepen effectief zouden zijn tegen moderne Russische tanks (en de ervaring leert dat dit waarschijnlijk niet het geval is), dan nog zullen de Amerikaanse troepen eenvoudigweg overweldigd worden door de massale gevechtskracht waar de Russen hen mee zullen confronteren.


Een oorlog met Rusland zou anders zijn dan alles wat de VS en de NAVO ooit hebben meegemaakt