Het is begonnen: Rusland valt Oekraïne aan

Standaard

EINDTIJDKLOK

Het is begonnen. Vanmorgen kondigde Poetin via een toespraak op tv het begin van de militaire operatie in Oekraïne aan, om Oekraïne te “demilitariseren” en te “ontdoen van Nazi’s”. Rusland heeft Oekraïne aangevallen en vooral militaire basissen, luchthavens, wapendepots etc. gebombardeerd. De hele luchtverdediging en de luchtmacht van Oekraïne is reeds vernietigd. Er zouden ook reeds slachtoffers gevallen zijn. Oekraïne heeft de Staat van Beleg afgekondigd en alle diplomatieke banden met Rusland verbroken.

Gisterenavond zond het Russische leger een bijna 9 uur durende propagandafilm uit via livestream op Youtube, met als titel ‘De beste video’s gewijd aan de verdedigers van het vaderland‘, vlak voor het offensief tegen Oekraïne van start ging. Wellicht bedoeld als ‘afschrikmiddel’ en om de moraal van de Russische bevolking op te krikken in het vooruitzicht van een grote oorlog.

De EU kondigde reeds “zware sancties aan” en gaat de toegang van Russische banken tot…

View original post 102 woorden meer