Larry C. Johnson: “Het Oekraïense leger is verslagen. Wat overblijft is opruimen”

Standaard
larry-c-johnson:-“het-oekraiense-leger-is-verslagen.-wat-overblijft-is-opruimen”

22-03-2022

Vergeet de MSM propaganda. Een CIA en Special Operations veteraan legt uit waarom het optreden van het Russische leger in Oekraïne de militaire en politieke leiders van de V.S. de stuipen op het lijf zou moeten jagen.

Auteur Mike Whitney

Vraag 1- Kunt u mij uitleggen waarom u denkt dat Rusland de oorlog in Oekraïne aan het winnen is?

Larry C. Johnson- Binnen de eerste 24 uur van de Russische militaire operatie in Oekraïne, werden alle Oekraïense radar onderscheppingscapaciteiten weggevaagd. Zonder die radars verloor de Oekraïense luchtmacht haar vermogen om lucht-lucht onderschepping te doen. In de tussenliggende drie weken heeft Rusland een de facto No Fly Zone boven Oekraïne ingesteld. Hoewel het nog steeds kwetsbaar is voor schouder afgevuurde Surface to Air raketten die door de VS en de NAVO aan de Oekraïners zijn geleverd, zijn er geen aanwijzingen dat Rusland gevechtsluchtoperaties heeft moeten inperken.

De aankomst van Rusland in Kiev binnen drie dagen na de invasie trok ook mijn aandacht. Ik herinnerde mij dat de nazi’s in Operatie Barbarossa zeven weken nodig hadden om Kiev te bereiken en het vereiste nog eens 7 weken om de stad te onderwerpen. De nazi’s hadden het voordeel dat zij geen rekening hielden om burgerslachtoffers te vermijden, en zij waren erop gebrand om de kritieke infrastructuur te vernietigen. Toch beweerden veel zogenaamde Amerikaanse militaire deskundigen dat Rusland was vastgelopen. Toen een 24 mijl (of 40 mijl, hangt van de nieuwsbron af) lange colonne gedurende meer dan een week ten noorden van Kiev werd gepositioneerd, was het duidelijk dat het vermogen van Oekraïne om belangrijke militaire operaties uit te voeren, uitgeschakeld was. Als hun artillerie intact was, dan was die colonne een gemakkelijke prooi voor massale vernietiging. Dat is niet gebeurd. Als de Oekraïners over een levensvatbare capaciteit voor vaste of draaiende vleugels beschikten, dan hadden zij die colonne vanuit de lucht moeten vernietigen. Dat is niet gebeurd. Of, als zij over kruisraketten beschikten, hadden zij de hel moeten laten neerdalen op de Russische colonne, die zogenaamd tot stilstand was gekomen. Dat is niet gebeurd. De Oekraïners hebben niet eens een hinderlaag van betekenis opgeworpen om burgerslachtoffers te voorkomen, en zij waren erop uit om de kritieke infrastructuur te vernietigen.

De omvang en de reikwijdte van de Russische aanval is opmerkelijk.

 » Lees verder

Bron