President Poetin is de Derde Wereldoorlog niet begonnen, hij heeft hem afgewend

Standaard

Een veel grotere oorlog, die gevaarlijk zou kunnen escaleren tot de derde wereldoorlog, werd afgewend door de preventieve speciale operatie van Rusland in Oekraïne, die tot doel had de latente, imminente dreigingen voor de VS en de NAVO die van dat land uitgaan, te neutraliseren. Dit maakt de militaire missie van Moskou tot een vredestichtende missie, aangezien de Euraziatische supermacht op verantwoorde wijze heeft getracht de Derde Wereldoorlog te voorkomen in plaats van deze uit te lokken. Rusland had echt geen andere keuze dan nu te handelen.

Het nieuwste verhaal van de door de VS geleide westerse mainstream media tegen Rusland is dat president Poetin zojuist de Derde Wereldoorlog heeft ontketend, maar in werkelijkheid heeft hij die juist afgewend.

De toespraak van de Russische leider heeft dit overduidelijk gemaakt en moet in zijn geheel worden gelezen door iedereen die werkelijk de waarheid wil weten over wat er aan de hand is. Zoals de auteur uitlegt in zijn recente analyses “Russia’s ‘Shock & Awe’ Campaign in Ukraine Aims to Resolve European Missile Crisis” en “Russia’s Special Operation in Ukraine Will Restore Global Strategic Stability” en in zijn artikel “The Geostrategic Sequence of the US Attempt to Contain Russia”, voert de Euraziatische supermacht een preventieve oorlog voordat de door de VS geplande Derde Wereldoorlog kan beginnen.

Kortom, de VS en hun anti-Russische NAVO-bondgenoten hebben in het geheim militaire faciliteiten in Oekraïne opgezet om hun eigen dreigende oorlog tegen de naburige kernmogendheid te beginnen. Aanvankelijk wilde Washington echter de nucleaire tweedekanscapaciteit van Moskou neutraliseren door “raketafweersystemen” en offensieve wapens regionaal in te zetten, waaronder ooit hypersonische raketten, en uiteindelijk in Oekraïne zelf. Dit viel samen met de terugtrekking van de VS uit strategische wapenverdragen zoals het ABM-verdrag (Anti-Ballistic Missile), het INF-verdrag (Intermediate-Range Nuclear Forces) en het “Open Skies”-verdrag, die alle de Europese veiligheid destabiliseerden doordat de militaire bedoelingen van de VS nog onduidelijker werden voor Rusland.

In zijn bewuste toespraak waarin hij de erkenning door zijn land van de Donbass-republieken aankondigde, heeft president Poetin nauwgezet de existentiële dreiging beschreven die de geheime militaire infrastructuur van de VS en de NAVO in Oekraïne voor Rusland inhoudt. Hij beschreef hun vliegvelden, bases en havens in het land, die, zo waarschuwde hij, spoedig zouden kunnen worden gebruikt om zijn eigen land aan te vallen, zij het vermoedelijk pas na het neutraliseren van hun kernwapenarsenaal bij een tweede aanval. In zijn toespraak vergeleek hij het drie decennia durende appeasement-beleid van het voormalige Sovjet-Rusland ten aanzien van de door de VS geleide NAVO met het appeasement-beleid van Stalin ten aanzien van Nazi-Duitsland vóór de Tweede Wereldoorlog, en verklaarde: “Wij zullen deze fout geen tweede keer maken. We hebben het recht niet om dat te doen. Zij die wereldheerschappij nastreven, hebben Rusland publiekelijk hun vijand genoemd”.

Volgens de Russische inlichtingendienst kan “de confrontatie tussen Rusland en deze strijdkrachten niet worden vermeden, gezien de opeenvolging van gebeurtenissen en de binnenkomende berichten. Het is slechts een kwestie van tijd nu. Ze bereiden zich voor en wachten op het juiste moment”. “Zij hebben ons geen andere mogelijkheid gelaten om Rusland en ons volk te verdedigen dan waartoe wij vandaag gedwongen zijn”, aldus president Poetin, “en daarom moeten wij in deze omstandigheden doortastend en onmiddellijk optreden”. Vervolgens gaf hij wat algemeen werd geïnterpreteerd als een nucleaire waarschuwing aan de NAVO: “Wie probeert ons in de weg te staan of zelfs maar een bedreiging te vormen voor ons land en ons volk, moet weten dat Rusland onmiddellijk zal reageren, en de gevolgen zullen zijn zoals u in uw hele geschiedenis nog niet hebt gezien”.

Om al deze redenen maakte de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, duidelijk: “Het gaat hier niet om het begin van een oorlog, maar om het voorkomen van een situatie die zou kunnen leiden tot een wereldwijde militaire confrontatie.” Daarmee bedoelde zij precies wat president Poetin zelf had gezegd, namelijk dat een veel grotere oorlog, die gevaarlijk zou kunnen escaleren tot de Derde Wereldoorlog, was afgewend door de preventieve speciale operatie van Rusland in Oekraïne, die tot doel had de latente, opdoemende dreigingen voor de VS en de NAVO die van dat land uitgingen, te neutraliseren.

Lees hier verder: Cooptv , Openbaararchief.nl