‘Roe vs Wade’: historische blunder na een halve eeuw rechtgezet

Standaard

De Argeloze Duif

Het Amerikaans Hooggerechtshof heeft op 24 juni, het historisch arrest “Roe vs Wade” ongrondwettelijk verklaard. Het gebeurde op 24 juni, het geboortefeest van Johannes de Doper en dit jaar tevens het feest van het Heilig Hart van Jezus. In dit arrest uit 1973 werd ten onrechte erkend dat abortus een recht is, gegarandeerd door de Amerikaanse constitutie. De huidige uitspraak maakt duidelijk dat er hierin niets is dat abortus als een grondwettelijk recht fundeert. Hierdoor wordt meteen het verbod op abortus van kracht, zoals voorzien in 13 Amerikaansen staten. Het Hooggerechtshof had ook ’n halve eeuw geleden geen enkel recht om een andere interpretatie te geven aan de Amerikaanse constitutie vanuit een bepaalde heersende stroming. Er is een “recht op leven”, maar geen “recht op doden”. In algemene regel heb jij recht om te leven zoals jij wil, maar je hebt niet het recht…

View original post 613 woorden meer