Dé oplossing voor de crisis in [Oekraïne en] Syrië

Standaard

Syrië, vrijdag 5 augustus 2022

Half juli gaven we een samenvatting van drie (naar onze bescheiden mening) uitstekende analyses van experten over Oekraïne onder de titel: “Dé oplossing voor de crisis in Oekraïne”*. Deze presentatie kreeg tot vandaag toe uitzonderlijk veel aandacht, positief en negatief op het internet. Of hierin wel voldoende de vrijheid van de landen rondom Rusland ‘verdisconteerd’ (= opgenomen) was, zo luidde een van de vragen in de commentaren. Jazeker, maar je moet hierbij wel de juiste verhoudingen blijven respecteren. Als je gasten op bezoek krijgt, mogen ze in de regel gaan zitten op de stoel die ze zelf verkiezen. Hun vrijheid gaat echter niet zo ver dat ze u mogen aanvallen omdat ze graag op de stoel willen zitten waarop jij zit.

We gebruiken nu dezelfde titel in de hoop meer aandacht te krijgen voor de werkelijke situatie in Syrië, zijn soevereiniteit en territoriale integriteit. Als de illegale, aanwezigheid en activiteiten van de VS, de zionisten en de Turken ophoudt, zijn alle grote problemen in Syrië meteen grondig opgelost. Hiervoor is alleen maar nodig dat het handvest van de VN erkend wordt. En het zijn niet het Amerikaanse volk, het joodse volk of het Turkse volk die deze oplossing in de weg staan, maar hun criminele leiders.

De VS zijn in Syrië om het land te plunderen en van zijn levensnoodzakelijke grondstoffen te beroven. In 2008 produceerde Syrië, volgens het Syrische ministerie van petroleum, 406.000 barrel (één barrel = bijna 120 liter) petroleum per dag, oftewel een kleine 50 miljoen liter/dag. In 2015 nog 27.000 per dag, in 2018 slechts 24.000 en nu weer iets meer, nl. 89.000. Heel de rijkdom aan olie in het oosten van het land wordt door de VS gestolen. De voormalige president D. Trump was tenminste nog eerlijk toen hij zei dat de VS alleen maar in Syrië zijn om de olievelden te behouden, wat 40 miljoen dollar per maand opbrengt (dat is de moeite om te blijven, niet?). Meteen controleren de VS ook de vruchtbare landbouwgronden in het oosten en alsof dit nog niet genoeg is proberen ze elders de graanoogst te vernietigen of te stelen. Voor de komst van de VS, bracht Syrië 20 % meer voedsel voort dan het zelf nodig had. Nu is het verplicht graanvoorraden aan te schaffen. Dat hiermee het Syrische volk tot armoede veroordeeld wordt, is uiteraard voor de officiële media het vermelden niet waard. Wel worden internationale donorconferenties vermeld, waarbij de Europese excellenties met uitgestreken gezicht “het Syrische regime” aansporen beter voor hun volk te zorgen en meteen vertellen dat zij edelmoedig enkele miljoenen aan Syrië zullen geven (meelstal om de terroristen te helpen, wat ze er niet bij zeggen). “Tegen de achtergrond van de huichelachtige bekommernis van de VS over het Oekraïense graan, is de plundering van Syrië door de VS bijzonder cynisch” (Alexander Lemoine, 28 juli 2022: https://www.mondialisation.ca/braquage-a-lamericaine-comment-les-etats-unis-pillent-les-ressources-de-la-syrie/5670148).

De westerse politici en media doen alle moeite om de werkelijkheid verborgen te houden en de indruk te wekken dat het probleem van Syrië bij een verschrikkelijke dictator zou liggen, zoals ook in Rusland en Hongarije. Inmiddels zijn Bachar al Assad, Viktor Orban en Vladimir Poetin waardige staatsmannen die voor hun inzet door hun volk hoog gewaardeerd worden, in tegenstelling tot nagenoeg alle westerse marionetten met een – terecht – erg belabberde populariteit. Anderzijds willen de VS Zelensky, de Oekraïense president aan heel de wereld opdringen als het model van een strijder voor vrijheid en democratie, terwijl het steeds duidelijker wordt hoe hij een marionet is, een leider van neonazi’s, bereid om de laatste Oekraïense burger de dood in te jagen om de VS te plezieren en zoveel mogelijk modder te werpen op Rusland. Inmiddels weten alle journalisten van de westerse mainstream hoe zij over Syrië moeten schrijven om goed betaald te worden, nl als een “regime”, “een dictatuur”, “een burgeroorlog”. Het volk zelf weet wel beter.    

Einstein schijnt eens gezegd te hebben dat het verschil tussen genialiteit en stupiditeit ligt in het feit dat genialiteit grenzen heeft. Welnu, de westerse waanzin en huichelarij hebben geen grenzen. 

* https://pastoorgeudens.com/2022/07/15/de-oplossing-voor-de-crisis-in-oekraine/

Pater Daniel