Dé oplossing voor de crisis in Oekraïne

Standaard

Door pater Daniel

We staan aan de vooravond van een open oorlog tussen Rusland en Amerika. Deze oorlog wordt steeds meer op agressieve wijze door de VS uitgelokt, terwijl Rusland deze op alle mogelijke manieren wil maar niet kan vermijden.

De media en de grote leiders van het westen blijven ons een beeld van de toestand in de wereld voorhouden waarbij het westen alom als de bevrijder en weldoener wordt voorgesteld. De VS nemen hierbij de absolute leiding en worden daarin gesteund door de EU en de NAVO.  Zij stellen zich voor als degenen die de veiligheid, welvaart en vrede in de hele wereld garanderen, de volken van dictaturen bevrijden en democratie brengen. President Poetin van Rusland wordt hierbij afgeschilderd als de verschrikkelijke boeman die deze wereldorde ernstig bedreigt. In Syrië zou Poetin al in 2015 de westerse vredebrengers fel bestreden hebben om een dictator aan de macht te houden. En nu zou de Russische beer heel Oekraïne willen inpalmen. De recente samenkomst van de G7 in Beieren en van de NAVO-top in Madrid hebben hiertegen fel geprotesteerd. Zij veroordelen Rusland ten strengste en leggen zware (illegale) sancties op. Bovendien heeft “het westen” sinds de “inval” van Rusland in Oekraïne militair materiaal toegezegd aan Oekraïne voor meer dan 10 miljard dollar, waarvan meer dan de helft van de VS komt: legermateriaal allerhande en zware wapens. België helpt “de vrede herstellen” met oorlogsmateriaal voor 76 miljoen € (antitankwapens, geweren, raketten …) en Nederland voor een bedrag van 102 miljoen € (geblindeerde wagens, Stringer raketten, geweren voor scherpschutters, munitie…).

Het verhaal van het westen als weldoener en beschermer van de hele wereld tegenover het uiterst misdadige Rusland is evenwel in hoge mate een verzonnen verhaal dat de westerse media en politici krampachtig proberen recht te houden. n. Het westen blijft weigeren zijn totaal onaanvaardbaar gedrag tegenover o.a.  Rusland te erkennen. De VS spreken over het in stand houden van de veiligheid in de wereld maar in feite bedoelen ze hiermee hun genadeloze wereldoverheersing. De VS erkennen geen gelijkwaardige partners.  Zij kennen enkel vazallen en beschouwen landen als hun koloniën. Hun rijk is gebouwd op uitmoorden, verwoesten en plunderen. De volken van EU zijn hierbij slechts tweederangsburgers. Tot heden konden de VS iedereen die de wereldoverheersing van hun dollar bedreigde zonder moeite uit de weg ruimen. Op grond van de grofste leugens konden ze Irak ontmantelen, uitmoorden en verwoesten. Saddam Hussein werd opgehangen en de centrale bank van Irak werd geplunderd.  Op dezelfde wijze konden ze Libië vernietigen, Mouamad el-Kadhafi martelen en lynchen omdat hij een pan-Afrikaanse unie wilde oprichten voor het goed van deze volken. Meteen plunderden de VS de Libische centrale bank alsook de wapenvoorraden. Het westen was hiermee niet aan zijn proefstuk bezig. Het was gewoon routinewerk van hun misdaden in Afghanistan, Syrië, Yemen…

Enkele westerse toppolitici hebben al opgeroepen om Poetin dezelfde weg te laten opgaan van Hussein en Kadhafi maar daarvoor is het al te laat. De volken beginnen te ontwaken. Ieder rijk kent een moment van glorie vooraleer het instort en de vier eeuwen gruwelijke westerse wereldoverheersing nemen een einde. Ook de EU met de NAVO zijn als een Titanic die zich te pletter gaat varen tegen de Russische ijsberg. Het Russische volk weet wat offers brengen is. Het zijn de Russen en niet de VS die met hun 27 miljoen Russische doden het nazisme hebben overwonnen. De VS en de EU blijven op de meest agressieve wijze Rusland uitdagen. Als het westen oorlog wil in Oekraïne waarbij ze het leven van de laatste Oekraïner willen opofferen, zullen ze hun oorlog krijgen. Jammer voor het ontelbare nutteloze leed dat slechts moet dienen voor de glorie van psychopathische westerse leiders die in hun val nog zoveel mogelijk anderen willen meesleuren. Moge dit dan hun laatste grote misdaad zijn. De unipolaire wereld gedomineerd door westerse schurkenleiders zonder geweten, loopt ten einde. Rusland bouwt rustig en vastberaden verder aan een multipolaire wereld waarbij de soevereiniteit van de landen wordt gerespecteerd en contracten worden gemaakt die voordelig zijn voor beide partijen. De G7 vertegenwoordigen ‘n 750 miljoen mensen, geweldig! De BRICS (Brazilië, Rusland, Indië, China, Zuid-Afrika) die sinds 2009 jaarlijks samenkomen, vertegenwoordigen echter al 3,5 miljard mensen en andere landen staan al aan te schuiven om bij de BRICS aan te sluiten (Saudi-Arabië, Iran, Argentinië…). Steeds meer landen willen zich losrukken van de unipolaire brutale wereldoverheersing van de VS en aansluiten bij deze multipolaire wereld van partners. De VS kunnen niet meer heersen met absolute macht. Toen de VS-president J. Biden met groot omhaal in Indië kwam zeggen dat het land sancties moest opleggen aan Rusland en daar geen olie mocht kopen, stuurde Modi, de minister-president hem gewoon naar huis.

De oplossing voor de crisis in Oekraïne is heel eenvoudig en ligt gewoon in het aanvaarden van het gerechtvaardigde aanbod dat Rusland al vanaf het begin heeft gedaan: Oekraïne, het historisch en religieus hart van Rusland moet neutraal worden, de neonazi’s moeten daar opgeruimd worden, de NAVO moet zich terugtrekken tot zijn vroegere grenzen (of beter nog ontmanteld worden), de landen aan de grens van Rusland moeten demilitariseren. Dit komt gewoon overeen met het VN Charter en het internationaal recht. Hoe eerder dit gebeurt hoe beter voor iedereen. Het westen blijft echter dromen van zijn ontmanteling van Rusland, zoals het in Joegoslavië en zovele andere landen kon doen. Het feit dat de westerse leiders oorlog blijven stoken, wapens blijven leveren, de legermacht van 40 000 naar 300.000 soldaten opvoeren, in Oekraïne zelf mogelijk één miljoen soldaten op de been brengen en luid kraaien dat ze achter Oekraïne staan om tegen Rusland te vechten, is niet veel meer dan een pleister op een houten been en zal hun nederlaag alleen maar dramatischer maken. Het kan het leed voor Oekraïners en ook voor Russen alleen maar verergeren. Het bewijst ten overvloede hoe gewetenloos de westerse topleiders zijn die iedereen willen opofferen om zo lang mogelijk in hun eigen droomwereld te kunnen blijven leven.

Daniel Vanhovestelt zich deze vraag voor Europa: “Op de tussendekken van de Europese pakketboot, die onvermijdelijk naar de Russische ijsberg afstevent, zijn de meeste reizigers gehypnotiseerd en luisteren als gedrogeerden naar de kleine muziek die door de Atlantische media gespeeld wordt.  Zij schijnen de schipbreuk niet te (willen) zien waar de arrogante bemanning van politici en media hen naartoe voert, terwijl de eerste golven al aankomen en een tsunami aankondigen van ongekende omvang. Is er nog een reflex, een muiterij van de laatste kans om de verantwoordelijken aan te houden en/of over boord te zetten?”

(Bovenstaande tekst is een samenvatting van de hoofdlijnen uit volgende  artikels die me degelijk en verantwoord leken: Thierry Meyssan,  5 juli 2022: https://www.voltairenet.org/article217542.html ; Daniel Vanhove, 6 juli 2022: https://www.mondialisation.ca/le-titanic-europeen-se-crashera-t-il-sur-liceberg-russe/5669542;  Michel Janva, 8 juli 2022 : https://www.lesalonbeige.fr/loccident-a-degenere-en-totalitarisme-voulant-imposer-un-liberalisme-totalitaire-y-compris-la-fameuse-cancel-culture-dinterdictions-generalisees/)  

Varia

Woensdag hebben Russische vliegtuigen ondergrondse werkplaatsen voor het maken van drones in Idlib verwoest: https://www.sana.sy/en/?p=277752

*

Een hele reeks belangrijke en onthullende achtergrondinformatie: Ze haten ons/ Tot de eindspurt/ Corona: massapsychose/ Farma-kartel: georganiseerde misdaad/ Wie bezit de wereld? / Genetische manipulatie/ Abortus: fundamenteel recht? / Transgender/ Listige truc: “duurzaamheid”: www.kla.tv

Uitgebreide studie over de mogelijke plannen van het westen met Rusland (1. Door sancties en stelen van activa Rusland ten onder helpen, 2. Een militaire overwinning behalen in Oekraïne tegen Rusland, 3. De VS laten genieten van de wijze waarop Europa zelfmoord pleegt in zijn strijd tegen Rusland). De catastrofale gevolgen voor het westen zelf, worden nu zelfs door “de meute van Davos” erkend. Als enige oplossing voor het huidige Europa wordt voorgesteld:  “nu meteen stoppen met de russofobie en Rusland omarmen als zakenpartner; de huidige ongerechtvaardigde koers 180 graden op alle fronten terugdraaien, Oekraïne inbegrepen; tegen de oorlogszuchtige neocons uit de VS + het VK zeggen dat ze moeten kappen en naar huis moeten gaan; geef het geld en alle bezittingen terug die van Rusland geroofd zijn; uw politiek leiderschap ASAP, en masse te veranderen; Herr Gerhard Schröder te kiezen tot kanselier van Duitsland en leider van Europa; accepteer de legitieme territoriale aanspraken van Rusland, accepteer het succes van Azië en de neergang van Europa en de westerse wereld in het algemeen; de multipolariteit erkennen en de legitieme en welverdiende toekomstige rol van Azië volledig aanvaarden; de Angelsaksische Brexitology-filosofie van het superioriteitscomplex te laten varen en de existentiële veiligheid van Rusland garanderen; zich overal te ontdoen van de nazi-invloed; de Minsk-akkoorden volledig naleven; “akkoord-vaardig” worden en betrekkingen met Rusland en China aanknopen met inachtneming van de bewoordingen en de geest van de overeengekomen voorwaarden; stop met de schandelijke Europese onzin die nu voor de wereld zichtbaar is. DENK strategisch, ACCEPTEER uw beperkte mogelijkheden, en ontdoe u helemaal van de invloed van de VS + het VK.” (https://www.frontnieuws.com/het-plan-rusland-verkrachten-slaat-terug/)

Commentaar van Sonja vanden Ende op het feit dat de Guide Stones (Georgia, VS) door onbekenden werden opgeblazen: Het Westen heeft de wereldheerschappij verloren en wil Rusland uit de Verenigde Naties (VN) schoppen – FREESURIYAH

*

Steve Bannon, Amerikaans zakenman en politicus, voormalig voorzitter van Breitbart News, een conservatieve nieuwssite, interviewt aartsbisschop Carlo Viganò, voormalige vertegenwoordiger van het staatssecretariaat van het Vaticaan, voormalige apostolische nuntius in de VS en moedige verdediger van waarheid en rechtvaardigheid in Kerk en wereld. De psycho-pandemie en de Oekraïense crisis zijn fazen van dezelfde wereldwijde stille staatsgreep door een kleine elite van criminelen opgezet om de wereldbevolking te verminderen en te onderwerpen met methoden die een combinatie vormen van het slechtste uit het liberalisme en het slechtste uit het communisme. Pausdom en Romeinse curie functioneren hierbij ook steeds meer als een politbureau van een communistische dictatuur. Christenen die openlijk de eeuwenoude Evangelische en traditionele christelijke leer verdedigen worden hard aangepakt en openlijke propagandisten van abortus, transgender… worden geprezen en op sleutelposten geplaatst. Deze Grote Reset zal uiteindelijk aan haar eigen perversiteiten ten onder gaan. We moeten terugkeren naar God en Jezus Christus en zijn Evangelie laten heersen. We moeten het gezin herstellen, de complementariteit van de twee seksen, de huwelijksband, de liefde voor het vaderland, de morele opvoeding van de kinderen, de waarheid, rechtvaardigheid, plichtbewuste inzet, solidariteit vooral met de meest behoeftigen. Als christenen dienen we te streven naar een authentieke heiligheid en vereniging met de Drie-ene God. Laten we daarvoor onafgebroken bidden en God eren (https://www.katholiekforum.net/2022/07/07/steve-bannon-interviewt-de-heroische-abshp-vigano/).

Een bijzonder moedige Chinese katholieke bisschop werd 8 maal gevangengezet en verdween daarna voorgoed, zonde dat men weet of hij nog leeft of gestorven is:
https://restkerk.net/2022/07/13/bisschop-su-zhimin-die-8-keer-gearresteerd-werd-door-de-ccp-en-voorgoed-verdween-in-een-chinese-cel/.