31ste zondag door het jaar C 2022

Standaard

Preken en woordjes

Een gastvrij onthaal voor Jezus in Jericho. Van alle kanten zijn de mensen toegestroomd. Men wil de wonderdoener uit Nazareth wel eens in levenden lijve zien. Men heeft zoveel over hem gehoord: dat Hij doven laat horen, blinden laat zien en lammen weer laat lopen.

Misschien laat Hij ook in Jericho een kunstje zien. Verder zegt men, dat Hij zo menselijk kan preken, dat Hij niet op elk slakje zout legt zoals de Farizeeën en Schriftgeleerden. Bij Hem is de Sabbat er voor de mens en niet de mens voor de sabbat. Een nieuw geluid en een hele opluchting.

Bij zo’n drukte hebben kinderen en kleine mensen vaak pech en kijken ze tegen de hoge ruggen van de mensen aan. Die pech had ook Zachaeus, een kleine man. Ook hij had gehoord, dat Jezus in de stad was. Ook hij had de verhalen over Jezus gehoord en ook hij wilde…

View original post 355 woorden meer