Tweede zondag van de Advent A 2022

Standaard

Preken en woordjes

Inleidend woord

Het kerstkind komt dichterbij. We horen de stem van Johannes de Doper die roept in de woestijn: “Bereidt de weg van de Heer, maakt zijn paden recht.” Laten ook wij ons in waakzaam gebed en in een dankbare houding ons voorbereiden op de komst van de Verlosser.

Verdieping

De wereld waarin wij leven is verre van een paradijs; er is voortdurend oorlog, dan hier, dan daar; mensen worden uitgebuit, vermoord, beroofd.

En wie van ons kent er niet in zijn eigen omgeving een ruzie, die niet bijgelegd wordt; mensen die op elkaar neerkijken, mensen met lange tenen. En wij die ons christen noemen, moeten ons ook steeds op de borst blijven kloppen, want wij staan daar jammer genoeg niet buiten.

De natuur onderstreept die verre van paradijselijke toestand: natuurrampen, ziekten, plotselinge en te vroege dood. De wereld is verre van een paradijs en zolang mensen de zaak in…

View original post 559 woorden meer