DE  DEVOTIE  TOT  DE HEILIGE ENGELBEWAARDER

Standaard

Door de verdrukking naar de Hemel

Actueel

Engelen zijn ‘in’. Er wordt zelfs gesproken over een nieuwe engelenreligie.[1] In elke boekwinkel is er wel een plank met boeken over deze geestelijke wezens. Vaak staan deze uitgaven tussen de esoterische en New Age-literatuur, zoals de boeken en tijdschriften over deva’s(goddelijke of bovennatuurlijke wezens in het boeddhisme en hindoeïsme), geleidegeesten, gidsen, spiritisme en contacten met je engelbewaarder. Je zou bijna denken dat het gevaarlijk is zich met de engelen in te laten. Inderdaad[2] kunnen de engelen van de duisternis, de gevallen engelen oftewel de duivels, zich voordoen als engelen van het licht (2Kor. 11,14), waardoor de toepassing van de onderscheiding der geesten, van bv. St.-Ignatius van Loyola (1491-1556),[3] noodzakelijk is. Toch werd de gedachtenis van de engelbewaarders reeds vanaf 1670 in opdracht van paus Clemens X (1590-1676) over de hele wereld op 2 oktober verplicht gevierd, nadat de verering ervan flink was gegroeid, o.a. door…

View original post 2.263 woorden meer