Palmpasen 2014 Gezinsmisviering

Standaard

Preken en woordjes

Palmpasen 2014 Gezinsmisviering m.m.v. het Jeugdkoor van Nieuwenhagerheide

KRUISTEKEN

WELKOMSTWOORD
Wij zijn vandaag allemaal naar de kerk gekomen om Palmpasen te vieren. De meeste van jullie hebben een Palmpasenstok meegebracht. Deze Palmpasen stok is niet zomaar een stok, maar deze heeft een betekenis. De Palmpasen stok heeft de vorm van een kruis en is versierd met een aantal symbolen.

De groene takjes verwijzen naar de intocht van Jezus, die op een ezeltje Jeruzalem binnen reed. Hij werd hierbij ingehaald door mensen die Hem met palmtakken toezwaaiden. Ook verwijzen de groene takjes naar het begin van het voorjaar.

Het haantje van brood op de bovenkant van de stok is het symbool van Jezus: hij kraait als de zon opkomt, maakt je wakker en vertelt je dat het licht eraan komt. Het haantje verwijst ook naar Petrus; voordat de haan drie keer kraaide had hij drie keer gezegd dat hij Jezus niet…

View original post 1.382 woorden meer