Het Hermenieke van Bergeijk

Standaard

Alweer een verhaal. Neem sommige verhalen met een korreltje zout.

De melodieHet vroegere Hermenieke van Bergeijk vond inspiratie in een mysterieus ritueel, dat hen in staat stelde om op magische wijze te musiceren. Het laat ons nadenken over hoe tradities en geheimen onze gemeenschappen en passies kunnen verrijken, en hoe ze ons kunnen aansporen om op onverwachte manieren te groeien en te bloeien…


In het mooie dorpje van Brabant dat Bergeijk, stond vroeger dat oude hermenieke bekend als het kloppende hart van de gemeenschap. De leden van het hermenieke waren gepassioneerde muzikanten, gewijd aan het perfectioneren van hun muzikale vaardigheden. Maar er was één mysterieus verhaal dat de ronde deed in het dorp, een verhaal over een geheime traditie die alleen bekend was bij de leden van de harmonie.

Het begon allemaal op een donkere avond, toen de harmonie weer eens moest oefenen en repeteren voor een belangrijk optreden. De dirigent, een charismatische man genaamd Maarten, besloot dat de…

View original post 255 woorden meer