Zaligverklaring Paus JP II

Standaard

Op het feest van de goddelijke barmhartigheid

02-04-2005: Paus Johannes Paulus II sterft in het Vaticaan op de zondag van het feest van de Goddelijke Barmhartigheid.

01-05-2011: Op de zondag van het feest van de Goddelijke Barmhartigheid de ritus van de zaligverklaring van Paus Johannes Paulus II, wordt gecelebreerd door Paus Benedictus XVI op het Sint Pietersplein in het Vaticaan.

Paus Benedictus XVI heeft begin dit jaar het decreet ondertekend voor de zaligverklaring van Paus Johannes Paulus II. De ritus van de zaligverklaring zal op 1 mei zal plaatsvinden. Dit jaar is het op zondag 1 mei het feest van de Goddelijke Barmhartigheid. Dit feest werd door Paus Johannes Paulus II zelf ingesteld, bij gelegenheid van de heiligverklaring van Zuster Faustina in het Heilig Jaar 2000.

Het feest wordt gevierd op de eerste zondag na Pasen; Beloken Pasen.

Voor deze plechtigheid worden tienduizenden Polen verwacht. De tombe met het lichaam van Paus Johannes Paulus II, nu nog in de crypte van de St. Pietersbasiliek, krijgt een plaats in de basiliek zelf, net als die van de andere Pausen die zalig of heilig verklaard werden. De zaligverklaring van de Poolse Paus is mogelijk dankzij de erkenning van de onverklaarbare genezing van de Franse religieuze Marie Simon-Pierre, die leed aan de ziekte van Parkinson.

Vgl. bron: http://www.rkdocumenten.nl/rkdocs/index.php?mi=680&nws=1207