Waarom de Kerk en voor het leven en tegen anticonceptie is

Standaard

Door Hugo Bos, 15 juli 2012

Volgens velen heeft de Kerk talloze slachtoffers gemaakt door het verbieden van condooms in Afrika, de Kerk is zodoende verantwoordelijk voor miljoenen aids slachtoffers, zo wordt beweerd. De Rooms Katholieke Kerk zou verder de vrijheid van mensen beknotten en hun geluk en recht op genot in de weg staan, omdat de Kerk de vrije beleving van seksualiteit in de weg staat. De Kerk moet met z’n tijd meegaan en de moderne verworvenheden aanvaarden, zoals de anticonceptiepil. Wanneer je de media mag geloven is het ook slechts een kwestie van tijd, voordat ook de Kerk het condoom toelaat.

In dit artikel een verdediging van het kerkelijke standpunt met redelijke argumenten, en resultaten van wetenschappelijk onderzoek.

Elk deel van het lichaam heeft een bepaalde functie. De ogen zijn om te kijken, de longen om mee te ademen en de benen om mee te lopen. Wanneer een van deze functies niet werkt dan voel je je gehandicapt of ten minste beperkt. Lange tijd hebben we gedacht dat bepaalde delen van het lichaam geen functie hebben, zo dachten we dat keelamandelen nutteloos zijn en dus net zo goed weggehaald kunnen worden. Maar dat blijkt niet te kloppen, ze hebben namelijk een functie in ons afweersysteem en helpen bij het voorkomen van keelaandoeningen en aandoeningen van de bovenste luchtwegen. (..) Maar wat is nu de functie van de voortplantingsorganen? De vraag stellen is hem beantwoorden: de voortplanting. Ten minste dat is de meest voor de hand liggende optie.

Maar naast de voortplanting worden er ook wel andere doelen genoemd. Eén ervan is het “plezier” of “genot”. Dat het beleven van seksualiteit met genot gepaard gaat, valt nauwelijks te ontkennen. Maar plezier of genot het doel noemen van de seksualiteit, is een vergissing.

Lees hier verder: http://www.bitterlemon.nu/#waarom-de-kerk-en-voor-het-leven