Je ziel heeft óók voeding nodig

Standaard

de_wed2


De meeste mensen maken de keuze in hun leven voor kwaliteit van lichamelijk en emotioneel leven op een zo hoog mogelijk pitje. Kwaliteit van het leven voor de ziel wordt vergeten. De ziel heeft voeding nodig door de gave van Gods genade, vooral door de sacramenten gegeven tijdens Eucharistie (H. Mis) en de Biecht (zondevergeving én genezing). De meeste mensen gaan sterven zonder hun ziel verzorgd te hebben…

Als priester zeg ik dan: “Ga minstens éénmaal biechten per drie maanden en ga minstens éénmaal naar de H. Mis per week… in het weekend… Maak werk van je kwaliteit van leven in je relatie tot God. Zeg niet: God moet zich maar aan mijn wensen aanpassen. Maar: ik probeer mij aan de wil en de liefdegave van God aan te passen.

Pastoor Jack Geudens