Je ziel heeft óók voeding nodig

Leave a comment Standaard

de_wed2


De meeste mensen maken de keuze in hun leven voor kwaliteit van lichamelijk en emotioneel leven op een zo hoog mogelijk pitje. Kwaliteit van het leven voor de ziel wordt vergeten. De ziel heeft voeding nodig door de gave van Gods genade, vooral door de sacramenten gegeven tijdens Eucharistie (H. Mis) en de Biecht (zondevergeving én genezing). De meeste mensen gaan sterven zonder hun ziel verzorgd te hebben…

Als priester zeg ik dan: “Ga minstens éénmaal biechten per drie maanden en ga minstens éénmaal naar de H. Mis per week… in het weekend… Maak werk van je kwaliteit van leven in je relatie tot God. Zeg niet: God moet zich maar aan mijn wensen aanpassen. Maar: ik probeer mij aan de wil en de liefdegave van God aan te passen.

Pastoor Jack Geudens


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s