Meimaand Mariamaand

Standaard

Preken en woordjes

De meimaand is begonnen. Dat betekent voor ons veel bloesem en fris groen. In onze katholieke volksvroomheid heeft de meimaand verder een lieflijke klank als Mariamaand. Wij eren Maria als onze hemelse Moeder, die in de Hemel onze voorspreekster is. Wij mogen erop vertrouwen: “Maria bidt met ons mee en beveelt onze gebeden aan bij O.L. Heer.

Hoezeer Maria bij ons katholieke geloof hoort blijkt elk jaar weer doordat de Kerk in deze maand een soort opleving ervaart. In deze maand komen vele mensen samen bij de vele Mariakapellen die ons bisdom telt, om de rozenkrans te bidden. Op enkele plaatsen wordt zelfs bij de Mariakapel de heilige Mis gevierd; in Schaesberg bij de kapel van Leenhof en bij de kapel aan de Kleikoeleweg in Nieuwenhagerheide. Maria wordt als een bijzondere beschermheilige beschouwd. Zoals kinderen zich tegen hun moeder aandrukken om er bescherming en geborgenheid te vinden, zo gaan wij…

View original post 609 woorden meer