St Jozef Lof

Standaard

Preken en woordjes

Mt.1,16.18-21.24a. IV,nr.17 / Lc.2,41-51a IV,nr.18

Inleiding:

Voordat wij het St. Jozef Lof gaan vieren is het goed om eens te bezien hoe het met ons innerlijk gesteld is. Zitten we hier in alle rust of gaan nog allerlei gedachten in ons tekeer vanwege de impulsen die we hebben gekregen? Als we echt met een luisterend oor Gods Woord willen ontvangen dan zullen we in ons binnenste rustig moeten zijn. Vandaag mogen we in de heilige Jozef een voorbeeld ontmoeten. Hij is de grote zwijgende, maar één en al oor voor wat God tot hem zegt. Ook al begrijpt hij niet alles, hij geeft zich over aan de wil van God met en in zijn leven. Wij daarentegen kiezen nog te vaak voor eigen wegen en moeten helaas maar al te vaak vaststellen dat het bij ons van binnen echt niet rustig is en dat daardoor het Woord van God ons…

View original post 425 woorden meer