Uitzonderlijk bericht van Pater Daniel uit Syrië

Standaard

UITZONDERLIJK BERICHT – Pater Daniel

Rond vier uur maandag morgen werd hier een lichte aardbeving van ’n tweetal minuten gevoeld. Wij zijn zelf niet getroffen. Het centrum van de aardbeving (7.8) bleek bij de miljoenenstad Gaziantep te liggen (Z-O Turkije). De Syrische regering hield maandag een spoedberaad om de hulp te organiseren. Na de vespers baden we de grote litanie die  in de liturgie voorzien is voor deze slachtoffers. ’s Avonds in de recreatie baden we met groot en klein een rozenhoedje. Vandaag houden we doorlopende aanbidding in de kerk. Er zouden in N Syrië al meer dan 1000 doden gevallen zijn en nog veel meer gewonden. Het blijkt allemaal veel erger te zijn dan aanvankelijke verwacht werd. Moeder Agnes-Maria en zr Carmel zijn begonnen met de voorbereiding van de meest dringende hulp aan slachtoffers in Aleppo, die daar in deze ijzige vrieskou op straat zitten zonder voldoende kleding, zonder eten en medicamenten. Nadat deze mensen in N. Syrië al een decennium lang het slachtoffer zijn van aanslagen en plunderingen, onrechtvaardige, wurgende sancties en illegale bezetting die tot op de dag van vandaag verder gaan. Bovendien aarzelen verschillende landen om juist het noodlijdende volk van Syrië enige hulp te bieden, zogenaamd uit politieke correctheid. Wil ook bidden voor de slachtoffers, de families, het land en hen die helpen.

Voor wie ons hierbij wil helpen met een kleine of grote financiële steun, ziehier ons banknummer: De ingewikkelde bankgegevens vanuit Libanon zijn voor het Midden-Oosten bedoeld en kunnen voor ons publiek beter vervangen worden door het volgende nummer: IBAN BE32 0682 0832 4402 / BIC: GKCC BEBB (op mijn naam en adres: Herman Maes, Abdijlaan 16, 2400 Mol-Postel)

P. Daniel