Nieuwsbrief Pater Daniel XVIII.6, vrijdag 10 februari 2023 (2)

Standaard

Flitsen

Vorige vrijdag vierden we opnieuw O.L. Vrouw Lichtmis en wel ’s avonds met een eucharistie volgens de Latijnse ritus om sommigen die overdag afwezig waren de kans te geven deel te nemen. Hoewel de byzantijnse liturgie doorgaans veel meer traditiegetrouw is dan de Latijnse is het toch deze laatste die de oude kaarsjesprocessie bewaard heeft. Meteen werden de inmiddels gefabriceerde kaarsen gezegend in deze processie voor de Eucharistie.

We beginnen nu in de byzantijnse ritus de tweede week van de voorbereiding van de vasten, met de zogenaamde zondag van de verloren zoon.

Vanaf dinsdag viel er een pak sneeuw, juist een dag na de aardbeving waardoor zovele mensen dakloos werden. Het werd ook gevoelig kouder. Onze aandacht gaat nu vooral naar de slachtoffers van de aardbeving, de vele duizenden doden, gewonden, ontheemden en de hulpverleners. ‘s Avonds in de recreatie bidden we samen met de kinderen een rozenhoedje voor deze intentie. We konden ondertussen zelf nog flink wat warme kleding verzamelen en bezorgen en reeds een eerste storting van 5.000 € bezorgen. Hartelijk dank aan de gulle gevers.  Moeder Agnes-Mariam zal nu twee grote noodkeukens openen in Aleppo en Lattakia, goed voor 20.000 warme maaltijden per dag (5 dagen in de week).

Totalitarisme bevestigt zichzelf in de praktijk (6)

   Deze week meldde de Vlaamse pers dat de universiteit van Gent zijn professor Mattias Desmet “aan de ketting legt” (De Standaard) en dat zijn boek “uit de opleiding wordt gehaald” (VRTnieuws en De Morgen). Hij blijkt ook niet langer meer de verantwoordelijke lesgever voor “cultuur en maatschappijkritiek” te mogen zijn. Twee interne commissies hebben “slordigheden” bij hem ontdekt en argumenten op “verouderde wetenschap”, zo wordt vermeld.  Het wordt hem ook blijkbaar erg kwalijk genomen dat hij te gast was bij de bekende Amerikaanse maatschappijcriticus Alex Jones. Ik ben op geen enkele wijze persoonlijk betrokken bij deze “bestraffing” en ken er de details niet van. Ik heb wel grondig zijn boek gelezen: De psychologie van totalitarisme, Pelckmans, 2022.

   Hierover schreef ik een reeks beschouwingen, waarvan ik er tot heden vier heb verzonden, samen met mijn wekelijkse berichten. Aan het einde van mijn eerste ontleding en voorstelling van zijn boek (XVIII.2 van 13 januari 2023), schreef ik het volgende: “Het zou ons verwonderen wanneer hij in zijn eigen universitair milieu geen tegenstand krijgt. Zou hij gestraft of ontslagen worden, dan is dit het beste bewijs van de waarde van zijn studie. Van de waarheid getuigen in een tijd van massapsychose, leugen en bedrog, is een onaanvaardbare revolutionaire daad”. Ondertussen blijkt het dus zover te zijn. De berichten in de media klinken als een nauwelijks onderdrukte overwinningskreet vanuit de universitaire wetenschap: eindelijk hebben we weer een complotdenker kunnen ontmaskeren! De bijzonder vage en onduidelijke redenen van deze “ontmaskering” in de media laten echter vermoeden dat het de zoveelste onaanvaardbare manipulatie is van de wetenschap door massapsychose. Het open zoeken naar waarheid in onze maatschappij, die geleid wordt door de machtshonger van een elite, wordt radicaal verhinderd. Er mag geen onafhankelijke kritiek op cultuur en maatschappij klinken. Het is allemaal precies zoals de auteur haarfijn in zijn boek heeft ontleed. Verder vernemen we in de media dat Mattias Desmet zich zal verweren tegen de vage aanklachten. Het is inderdaad raar dat een universiteit die uiterlijk de vrijheid van onderzoek en de vrije meningsuiting zo hoog in het vaandel draagt, nu plots zo enggeestig en middeleeuws blijkt te reageren tegen een van haar eminente professoren. Hij heeft een zieke plek in onze maatschappij aangeduid.

   Een gepaste reactie hierop zou zijn dat het onderwerp van dit boek, nl de huidige massavorming en de totalitaire staat, nog meer bestudeerd en aan het licht gebracht wordt en dat daardoor nog meer mensen zouden wakker worden en tegen de heersende openbare opinie in, op zoek gaan naar waarheid.

   Varia

   Een zeer goede ‘Quo vadis’ die de moordende huichelarij van het westen tegen het Syrische volk goed aantoont met 9 passende video’s: https://www.golfbrekers.be; https://www.golfbrekers.be/.

   Princes Bajrakitiyabha Narendira Debyavati, oudste dochter van Rama X, koning van Thailand en vermoedelijke troonopvolgster, 44 jaar en tot heden kerngezond, heeft op 15 december zware hartproblemen gekregen en ligt nog steeds in coma nadat ze haar derde covid 19 vaccin van Pfizer gekregen had. Media en Big Farma doen er alles aan om het verband met het vaccin te ontkennen. Een aantal deskundigen met o.a. een professor van de universiteit van Bangkok en de emeritus professor Sucharit Bhakdi zullen dit evenwel uitzoeken. Overigens heeft Pfizer al meer dan 1.200 rapporten gekregen van vroegtijdig sterven wegens het vaccin, tienduizenden ongewenste neveneffecten, 23 spontane abortussen en meer dan 2000 rapporten in verband met hartproblemen. Koning Rama X zal het contract met Pfizer wegens fraude verbreken en de weg vrijmaken voor vervolging wat Pfizer miljarden kan kosten: https://www.mondialisation.ca; https://www.frontnieuws.com.

   Goede informatie: Onafhankelijk wereldtribunaal/ Het grote polio bedrog / 5G-APOCALYPS / Lied: crisiswinstverbod! / Regering plant menselijke ramp / Recht en Rechtvaardigheid, Wet en Moraal /  Verzwegen feiten: Oekraïne oorlog:  www.kla.tv

   De bekende Amerikaanse journalist Seymour Hersh heeft een nauwkeurig verslag gemaakt van de sabotage van de Russische gaspijpleiding Nord Stream onder leiding van de Amerikaanse toppolitici Jacob Sullivan, Antony Blinken en Victoria Nuland. De explosieven werden door de Amerikaanse marine geplaatst tijdens de Navo oefeningen van 5 tot 17 juni 2022. Met een Noors vliegtuig werd op 26 september door middel van een boei de ontploffing veroorzaakt. “Deze sabotage is de grootste terroristische actie sinds W.O. II”. Deze heeft in de EU een economische crisis veroorzaakt met enorm gestegen energiekosten en talrijke faillissementen: https://www.voltairenet.org

   Van 5 tot 12 februari 2023 vindt in Praag de continentale fase van de synodale weg plaats met een werkdocument als voorbereiding op de bisschoppensynode in oktober in Rome. De Maltese kardinaal Mario Grech, secretaris-generaal van de bisschoppensynode zal in Praag moderator zijn.  De Tsjechische priester Tomáš Halík, hoogleraar aan de Karelsuniversiteit in Praag en toonaangevende katholieke denker gaf de openingstoespraak waarin hij de nadruk legde op de noodzaak van een spirituele hervorming en waarschuwde dat de Kerk geen “sekte van dogma’s” mag zijn. Of hiermee de aandacht voor Christus en zijn Evangelie groter zal zijn dan  voor de “tekenen van de tijd” en de aanpassing van de kerk aan de moderne tijd, kan betwijfeld worden: www.kerknet.be [ https://restkerk.net ]