Nieuwsbrief Civitas Christiana

Comment 1 Standaard

Pro-life petitie aangeboden aan Tweede Kamerleden

​Op 7 oktober hebben wij samen met de mensen van Stirezo (www.stirezo.nl) een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer voor de bescherming van het ongeboren leven. De katholieke pro-life beweging is bezig om met hernieuwde kracht campagne te voeren voor de bescherming van het leven en tegen een doodscultuur, wij beschouwen dit als een essentieel onderdeel van uw en onze missie.

​Als vertegenwoordigers van de Tweede Kamer waren aanwezig Mona Keijzer van het CDA, Kees van der Staaij van de SGP en Carla Dik van de ChristenUnie. De petitie werd voorgelezen en aangeboden door monseigneur De Jong van het Bisdom Roermond. Met name Kees van der Staaij voerde een vurig pleidooi voor het terugdringen van abortus en zegde ons zijn steun toe. Tijdens de manifestatie zijn al direct plannen gemaakt om samen te gaan werken met allerlei katholieke groepen om zo het pro-life werk te versterken. De volgende actie zal de Mars voor het Leven zijn in Den Haag, op 6 december,  het Hoogfeest van de H. Nicolaas. Schrijft u het alvast in uw agenda?

Red Zwarte Piet

De eerste campagne van Civitas Christiana is van start gegaan en roept veel reactie op. We voeren actie om Zwarte Piet te redden en dit traditionele christelijke feest te behouden zoals het is. Want Zwarte Piet ligt onder vuur. Ieder jaar wordt opnieuw geprobeerd om de traditie van Zwarte Piet als de bereidwillige helper van de H. Nicolaas kapot te maken. Een kleine groep zeurpieten is van plan Piet stap voor stap te veranderen. Uiteindelijk zal dit neerkomen op het verdwijnen van Zwarte Piet zoals u en ik hem uit onze kindertijd kennen. Gunt u deze rijke christelijke traditie aan uw kinderen en aan toekomstige generaties? Teken dan de petitie op www.zwartepiet2014.nl.

Schepping, evolutie en de crisis van het geloof

Op 14 en 15 november spreken heer Greg Clovis en Hugh Owen op de bijeenkomst van Civitas Christiana over het onderwerp schepping, evolutie en de crisis van het geloof. De heer Clovis is een softwareontwikkelaar en is de voorzitter van Family Life International in Engeland. Hij heeft vele lezingen gegeven over het wetenschappelijke bewijs voor de schepping. Hij zal de stelling verdedigen dat de evolutionaire hypothese onverenigbaar is met fundamentele wettenschappelijke wetten en het beschikbare wetenschappelijke bewijs. Uiteraard met gelegenheid voor vragen en kritiek.

De heer Owen is bekeerling en zoon van Sir David Owen, voormalig secretaris generaal van de  Internationale Planned Parenthood Federation. De heer Owen is de leider van het Kolbe Center voor bestudering van de schepping.

Daarnaast zal diaken Francisco Prior Claro een lezing houden over de vergeten geheimen van Fatima. Hij is als diaken gewijd in het bisdom Coimbra Portugal en is 29 jaar oud. Hij heeft een opleiding als seminarist genoten aan het bisschoppelijk seminarie van Leira en het Grootseminarie van Coimbra. Meldt u aan via info@civitaschristiana.nl.  Meer informatie over het programma in de bijlage.

Steun ons

Het beginnend werk van Civitas Christiana is mogelijk gemaakt door uw steun. Civitas Christiana is daarmee eigenlijk úw stichting, door de stichting te steunen komt u zelf op voor onze christelijke waarden. Dit kan echter alleen doorgaan en groeien door blijvende steun van donateurs. Help ons daarom en maak uw onontbeerlijke gift over op: NL38 ABNA 0426 8919 29 t.n.v. Stichting Civitas Christiana. Graag vermelden: Steun Civitas Christiana. Uw hulp is hard nodig!

Met vriendelijke groet,

Hugo Bos​

Namens Stichting Civitas Christiana

Een gedachte over “Nieuwsbrief Civitas Christiana

  1. Pingback: Ook eng: Zwarte Piet in katholieke handen | Eriks Gaap

Reacties zijn gesloten.