Maleisisch vliegtuig MH17 – De onderste steen komt langzaam boven

Standaard

Willy Van Damme's Weblog

De Nederlandse onderzoeksjournalist Eric van de Beek heeft eerder dit jaar zijn boek over het boven Oekraïne neergeschoten Maleisisch vliegtuig MH17 gepubliceerd (1). Het werk van jaren nauwgezet verzamelen van alle mogelijke informatie van alle mogelijke bronnen. En dat mag gezien worden. Alles wordt onder de loep genomen en kritisch bekeken. Niemand ontsnapt zijn aandacht, noch de VS, Oekraïne of Rusland. Het onderzoeken en neerpennen van al dat materiaal was een gigantisch werk.

Modder gooien naar critici

Niet dat hij nu vertelt wie de daders zijn. Neen, hij blijft afstand houden en zet alles netjes op een rij. Maar dat men in de Nederlandse massamedia een hetze tegen de man heeft gestart is langs de ene kan zeer ergerlijk en schandelijk maar bewijst ook dat hij op het goede spoor zit. De waarheid doet pijn. Ook hier.

Zo was er de Groene Amsterdammer, ooit een gerespecteerd maatschappijkritisch weekblad dat nu…

View original post 2.851 woorden meer