Nieuwsbrief Pater Daniel, XVII.51, vrijdag 16 december 2022

Comment 1 Standaard

Nieuwsbrief Pater Daniel, XVII.51, vrijdag 16 december 2022

Een diepe crisis van de waarheid

Wat over Syrië bericht wordt in de officiële media bepaalt de openbare opinie en hiermee trachten de wapenbazen hun misdaden te rechtvaardigen en ongestraft verder te zetten. We beleven een diepe crisis van de waarheid. De media streven niet naar waarheidsgetrouwe berichten maar geven oorlogspropaganda, opgedragen door hun broodheren. Ook wat jij denkt en zegt is niet neutraal. Je staat altijd, bewust of niet, aan de kant van de moordenaars of van de onschuldige slachtoffers.

Vele mensen denken de onderdrukten te steunen maar zijn in werkelijkheid voor wapenleveringen, dure gevechtsvliegtuigen, het doden van onschuldige burgers, het verwoesten van een heerlijk land. Ondertussen zwijgen de media in alle talen over de echte criminelen. (Buiten wordpress.com en Golfbrekers is er nog de Nederlandse Sonja Van den Ende, freesuriah.eu, die het onrecht tegen Syrië blijft aanklagen). De VS en hun bondgenoten kunnen in Syrië zo ongestraft verder gaan met het stelen van olie en graan en het plegen van aanslagen. Ja, het Syrische volk zal voorlopig steeds meer tekort hebben aan energie, kou en hongerlijden. En de wereldleiders, die de grote media in handen hebben, zullen met een openbare opinie het volk zelf hiervan de schuld geven, omdat het weigert een wettig gekozen president af te zetten voor een marionet van de VS. En de kers op de taart is de “gulle humanitaire hulp” van het westen. De VS, de “internationale gemeenschap”, de zogenaamde “vrienden van Syrië” gaan er groot op dat ze vele miljoenen dollars aan het “arme Syrië” geven. Ook België pronkte dat het bij de laatste donorconferentie 27,2 € aan Syrië gaf! Met deze “humanitaire hulp” langs illegale grensovergangen en buiten de controle van Syrië kon ongemerkt aan de terroristen voedsel, medicamenten en wapens geleverd worden. Humanitaire hulp als pure huichelarij! Ondertussen gaven VS en EU al bijna 200 miljard dollar aan Oekraïne en een niet aflatende stroom van steeds meer vernietigende wapens om een oorlog te blijven voeden (voor de vrede uiteraard)! Van Rusland werd zo maar eventjes 300 miljard € in westerse banken gestolen om de oorlog tegen Rusland nog op te voeren. Het zijn gouden tijden voor de wapenindustrie, dankzij een stevig misleide openbare opinie!

Amerika eiste allang dat ook Syrië hun slaaf zou worden in plaats van een welvarend land en een vrije bondgenoot van Rusland. Daarvoor werden in het midden van vorige eeuw tegen Syrië reeds twee staatsgrepen gepleegd. Een nieuwe machthebber zou moeten zorgen dat de golfstaten hun olie direct naar de Middellande zee konden brengen, met een “Amerikaanse pijplijn” van Saoedi-Arabië naar de middellandse zee door Homs (dat bij de oorlog van 2011 niet toevallig het centrum van de opstand moest zijn!). Deze staatsgrepen mislukten. Vervolgens stuurden de VS begin van de jaren ‘80 van vorige eeuw moslimbroeders naar Syrië. Ik heb het niet meegemaakt maar velen hier kunnen het nog levendig vertellen. De zo harmonieuze en vredige samenleving werd plots opgeschrikt door verschrikkelijke aanslagen. In Aleppo werd een rekrutenschool overvallen en 80 rekruten, alawieten werden op staande voet onthoofd. Dan was er een mislukte aanslag op de toenmalige president, Hafez Al Assad, vader van de huidige. Er werden twee granaten gegooid, waarvan Hafez een terugschopte en de andere zijn lijfwacht doodde. Voor Hafez was het genoeg. Hij liet heel het nest van moslimbroeders in Hama uitroeien. Omdat zich hierbij vele agenten bevonden van westerse geheime diensten, zal “het westen” dit nooit kunnen vergeven. Het Syrische volk daarentegen was blij en leefde weer in vrede. Tenslotte kwam Colin Powell, de Amerikaanse “held van de woestijnstorm” die op 3 februari 2003 in de UNO een theaterstuk opvoerde waarin hij voor het hele wereldforum wilde “bewijzen” (?!) dat Sadam Hoessein massavernietigingswapens bezat! Colin Powell was staatssecretaris van G. W. Bush en “een van de grootste oorlogsmisdadigers van onze tijd” (aldus Frans oud-ambassadeur Michel Raimbaud, “Les guerres de Syrie “, 2019, blz. 42). Welnu, hij kwam met veel arrogantie president Bachar Al Assad vertellen dat hij de bewuste pijplijn moest aanleggen. Bachar weigerde echter zijn volk en land te verraden. Daarop brak de genadeloze oorlog uit.

De wereldheersers kunnen aan vrede niets verdienen. Chaos, ellende, armoede en eindeloze oorlogen maken hen machtig en rijk. Hiervoor is veel leugen en bedrog nodig. Onschuldige slachtoffers worden voorgesteld als grote criminelen en criminelen worden geholpen alsof het slachtoffers zijn.  Hiervoor moeten de echte misdaden verborgen blijven: het opleiden, bewapenen en betalen van terroristen. Herinner je de kilometerslange gloednieuwe Toyota’s, Hilux pic-ups, recht uit de fabriek van Texas, voor de Islamitische Staat in de Syrische woestijn! Grondstoffen en voedsel moeten gestolen of vernietigd worden, wurgende sancties opgelegd, chemische aanvallen gepleegd en de schuld ervan aan het “regime” gegeven worden, door hoge inflatie moet de samenleving ontwricht worden, de vruchtbaarste delen van het land bezet gehouden worden en met “humanitaire hulp” moeten de terroristen gesteund worden…  Dat blijft ook onze VRT tot heden gewetenloos steunen.

Ziehier nog enkele voorbeelden uit eigen ervaring. Een VRT “expert midden oosten” (een andere dan de reeds genoemde conflictjournalist) begon een interview met mij met de scherpe vraag: “Jij bent een fan van Assad?!” Het was een sterk begin om meteen alle aandacht af te wenden van de werkelijke misdaden in Syrië. Ik antwoordde dat ik als christen het wettig gezag erken. Ik legde hem uit dat zelfs in de Romeinse tijd de christenen tot de meest loyale burgers van het rijk behoorden, maar toch weigerden wierook te branden voor de keizer en de afgoden of mee te doen met de heersende morele decadentie. Ik vroeg hem of hij een fan was van Michel, de toenmalige eerste minister van België. Ook dit interview is (bij mijn weten) nooit uitgezonden. De laatste vraag voor een interview vanuit de VRT kwam van een mij onbekende journalist, mogelijk een nieuweling. Ik vroeg verwonderd of hij een interview met mij mocht houden. “Dat is geen probleem” was zijn spontaan antwoord. De volgende dag, op het afgesproken uur liet hij mij weten dat hij van de raad geen toestemming kreeg om met mij een interview te houden! Het is niet te verwonderen dat de geloofwaardigheid van de massamedia aan het instorten is.

De waarheid is een onmisbare pijler van het maatschappelijk leven. Politici, internationale instellingen, media steunen in hoge mate monsterleugens om de oorlogen van goddeloze wereldleiders te helpen. Er is geen nood aan nog meer politici, instellingen of nieuwsagentschappen. Een verscheidenheid van berichtgeving en een oprecht zoeken naar waarheid kunnen echter wel oorlogen voorkomen. (https://www.voltairenet.org/article218434.html).                                          

Varia

*

Met de Minks-akkoorden hebben westerse leiders niet alleen Rusland maar ook hun eigen volk bedrogen. Deze akkoorden zouden zogenaamd het conflict in Oekraïne oplossen doordat de Russischsprekende Oekraïners als gelijkwaardige burgers zouden beschouwd en behandeld worden en de genocide in de Donbass zou beëindigd worden. Duitsland, Frankrijk en Rusland zouden hiervoor garant staan. De westerse leiders hadden evenwel onderling afgesproken, zo blijkt nu, dat noch Oekraïne noch het westen deze akkoorden zou respecteren maar dat ze enkel moesten dienen om Oekraïne tijd te gunnen om de oorlog voor te bereiden tegen Rusland!: Merkel’s revelations and Rutte’s  recipe for “democracy”: how the West betrayed not only Russia, but also its own people (riafan.ru)

President Zelensky van Oekraïne wordt door Time uitgeroepen tot dé politieker van 2022 (zoals Hitler in 1938 en Stalin in 1939 en 1942). Volgens Th. Meyssan voert hij samen met Oleksiy Danilov een terreurbewind. Het volk leeft inmiddels onder een naziregime. Alle oppositiepartijen zijn verboden, tegenstaanders (ook parlementsleden, ministers en vrienden van de president) vermoord, alle media en internet onder controle, de Russische taal verboden en 100 miljoen boeken verbrand, goederen van opposanten en Russen geconfisqueerd (voor ongeveer 41 miljoen dollar), Russische ondernemingen genationaliseerd en tenslotte de orthodoxe kerk verboden. Alleen etnische Oekraïners hebben burgerrechten. Het regime roept tenslotte iedereen op om Rusland als een land van barbaren te vernietigen. Volgens de VS en de EU heeft het Oekraïense regime voorbeeldig de grote waarden van de westerse democratie toegepast en verdient dus met miljarden en met de zwaarste vernietigingswapens gesteund te worden opdat het zijn uiteindelijk doel kan bereiken: https://www.voltairenet.org/article218505.html

Volgens de westerse media lijden de Russen heel erg onder de westerse sancties. Deze journalist is even poolshoogte gaan nemen in winkels en bij de bevolking van Moskou die blijkbaar nauwelijks enig verschil merken met vroeger: https://www.frontnieuws.com/video-journalist-reist-naar-moskou-om-te-zien-hoezeer-de-sancties-werken/

*

Over het experimentele zogenaamde covid vaccin komt wereldwijd de waarheid naar boven. Alom luiden wetenschappers de noodklok en tonen aan dat het om een welbewust plan gaat om de wereldbevolking te verminderen, een bio wapen: https://www.ninefornews.nl/er-is-iets-heel-erg-mis-kinderarts-slaat-alarm-over-coronaprik/; https://www.mondialisation.ca/les-publicites-mensongeres-doivent-etre-poursuivies-particulierement-celles-pour-les-faux-vaccins/5673447

*

De pogingen om Oekraïne van Rusland te scheiden houden niet op. Op 1 december 2022 werden alle activiteiten verboden van religieuze organisaties, verbonden met de Russische federatie om in Oekraïne werkzaam te zijn. Dit is tegen de vrijheid van godsdienst en tegen de vrije meningsuiting. De gebouwen van de orthodoxe kerk verbonden met het patriarchaat van Moskou werden gesloten en de priesters werden gearresteerd. Hierdoor worden Russische gelovigen gedwongen hun wortels te ontkennen en hun vrijheid van godsdienstbeleving op te geven. Volgens een decreet van 1686 heeft het patriarchaat van Moskou het canonieke recht over de Russische orthodoxe kerk in Oekraïne. Nu heeft het patriarchaat van Constantinopel zich hierin gemengd en tegen het canoniek recht in, de Russische orthodoxe kerk als  onafhankelijk verklaard, waardoor de verdeeldheid alleen maar groter wordt: https://www.mondialisation.ca/le-patriarcat-de-constantinople-a-reconnu-lautocephale-de-leglise-orthodoxe-dukraine-retour-sur-un-geste-eminemment-politique-et-ca/5673407. De aanvallen op deze kloosters zijn begonnen: https://www.rt.com/russia/568014-ukraine-raids-churches-kharkov/.

Een gedachte over “Nieuwsbrief Pater Daniel, XVII.51, vrijdag 16 december 2022

  1. Pingback: Het Syrische volk lijdt nu meer dan tijdens de dramatische jaren van de oorlog. | Geef Mij je liefde

Reacties zijn gesloten.